Koko Hubara

Koko Hubara on kirjoittaja. Hänen ensisijainen kiinnostuksen kohteensa on identiteetin, diasporan, historian, suomalaisuuden/nationalismin, rakenteellisen rasismin, sukupuolisuuden, vanhemmuuden ja olemassaolon ehtojen jatkuva, uuvuttava neuvottelu, jota rodullistettuna naisena joutuu käymään muiden vaatimuksesta. Näitä aiheita hän käsittelee Ruskeat Tytöt -blogissa, joka on käytännössä ainoa, säännöllisesti ilmestyvä, rodullistetuille suomalaisille suunnattu blogi koko maassa.

Hubara on opiskellut Helsingin yliopistossa englantilaista filologiaa, Pohjois-Amerikan tutkimusta, sosiaalityötä ja viestintää. Hän on toiminut kymmenen vuotta toimittajana ja keskittynyt työssään erityisesti hiphop-kulttuuriin. Hubara on kasvanut jemeninjuutalaisvantaalaisessa perheessä.

Koko Hubara esiintyy yhdessä Angel-Hon ja Dope Saint Juden kanssa Ahmed Al-Nawasin ja Christopher Wesselsin Aalto-yliopiston In Between -konferenssille tuottamassa taideohjelmassa huhtikuussa 2016. Lue lisää konferenssistä täältä.

Lue: Ruskeat tytöt -blogi