14/04/2016 Helsinki & Tukholma

In–Between: Art, Education, and Politics in the Post Welfare State

In–Between: Art, Education, and Politics in the Post Welfare State on Helsingissä ja Tukholmassa 14.–17.4.2016 järjestettävä nelipäiväinen konferenssi- ja nykytaidetapahtuma, joka kokoaa yhteen pohjoismaisia toimijoita taiteen, kasvatuksen ja yhteiskuntatieteiden piiristä.

Tapahtuman tavoitteena on herättää ja käydä keskustelua taiteen ja taidekasvatuksen yhteiskunnallisesta roolista aikana, jolloin hyvinvointivaltio on kriisissä poliittisesti ja taloudellisesti.

Tapahtuman Helsingissä järjestettävästä ohjelmasta vastaavat Aalto-yliopiston Taiteen laitos ja Checkpoint Helsinki. Tukholmassa järjestettävästä osuudesta vastaavat Konstfackin Taidekasvatuksen osasto ja Tensta Konsthall. Mukana olevat yliopistot suunnittelevat maksuttoman, akateemiselle yleisölle suunnatun konferenssin ja taideorganisaatiot kuratoivat konferenssin teemojen pohjalta julkisen taideteoksen.

Checkpoint Helsingin tuottamasta ohjelmasta vastaavat kuraattorit Ahmed Al-Nawas ja Christopher Wessels. Al-Nawas ja Wessels ovat kutsuneet etelä-afrikkalaisen Chimurenga-kollektiivin, sekä Dope Saint Juden ja Angel-Hon tekemään yhteistyötä helsinkiläisen kirjoittajan ja journalistin Koko Hubaran kanssa.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot konferenssin ohjelmasta täältä.