Angel-Ho

Angel-Ho (Angelo Antonio Valerio) on etelä-afrikkalainen muusikko, tuottaja ja NON Records-kollektiivin perustajajäsen. NON Records on poliittisesti suuntautuneiden afrikkalaisten ja diasporassa elävien taiteilijoiden yhteisö, joka käyttää ääntä pääasiallisena ilmaisukeinonaan. Yhteisön taiteen keskeinen teema on ei-valkoiseen kehoon kohdistuva väkivalta.

Angel-Ho lähestyy klubeja ja gallerioita kolonialistisina paikkoina, joista queer-ihmiset ja värilliset on suljettu pois ja joihin he eivät voi osallistua ilman kompromisseja, jotka muistuttavat heidän kehoihinsa kohdistuvan alistamisen historiasta. Luomalla esiintyessään turvallisen tilan, Angel-Hosta tulee eräänlainen viestinviejä, joka käynnistää alistavien rakenteiden ulkopuolelle ulottuvan dialogin, joka ravistele yhteiskunnan perustuksia sisältä käsin.

Angel-Ho julkaisi elokuussa 2015 debyytti EP:nsä Ascencion, joka sekoittaa kollaasimaisesti muun muassa ballroomia ja R&B:tä. 

Angel-Ho esiintyy yhdessä Dope Saint Juden ja Koko Hubaran kanssa Ahmed Al-Nawasin ja Christopher Wesselsin Aalto-yliopiston In Between -konferenssille tuottamassa taideohjelmassa huhtikuussa 2016. Lue lisää konferenssistä täältä.

Kuuntele: Angel-Ho:n Soundcloud