03/2014 Forum Box

Back to (The) Square 1

Vallankumouksellisen Arabikevään 2011 ja sitä seuranneiden rajujen vuosien jälkeen saapui luminen Arabitalvi. Vallankumousten aalto muutti myös taiteen, yhteiskunnan ja politiikan suhdetta. Monet taiteilijat ja intellektuellit valtasivat aukiot, kadut ja muurit taiteen tekemisen tiloiksi osana protesteja. Kolmen vuoden jälkeen monet kokevat olevansa “takaisin alkupisteessä”.

Back to (The) Square 1 -näyttely esittelee uuden polven johtavia ja nousevia taiteilijoita Egyptistä ja Palestiinasta. Mukana ovat Egyptin vallankumouksen tunnetuimmat katutaiteilijat Ganzeer ja Ammar Abo Bakr sekä nykytaiteilijat Ahmed Hefnawy, Hany Rashed, Hamdy Reda ja Jasmina Metwaly, Palestiinan nykytaiteen ja elokuvan nouseva tähti Khaled Jarrar sekä videodokumentointiin keskittyvä Mosireen-kollektiivi.

Näyttelyn seinämaalaukset, installaatiot, videoteokset ja julisteet tuovat taiteilijoiden kotipaikkojen katujen politisoitumisen ja uudet liikkeet Helsinkiin. Se nostaa keskusteluun, miten tämän hetkiset vallankumoukselliset liikkeet ja nykytaide nivoutuvat toisiinsa.

Näyttelyn ovat kuratoineet Marita Muukkonen ja Ivor Stodolsky (Perpetuum Mobilε) osana kansainvälistä Re-Aligned -projektia.

Back to (The) Square 1 oli esillä Galleria Forum Boxissa 7.3.-30.3.2014, josta se levittäytyi muun muassa kulttuurikeskus Andorraan elokuvanäytöksiin ja Baanalle julkisena performatiivisena teoksena.

Yhteistyössä:

HIAP Helsinki International Artist Programme
Galleria Forum Box
Helsingin juhlaviikot

Katso myös:

www.re-aligned.net