10/2015 Helsinki

Silta-kollektiivi

Feministinen elokuvafestivaali Ääriviivoja feat. live-talkshow 3.–4.10.

Jos kaksi on kollektiivi, olemme Silta-kollektiivi.

Jos kaksi kollektiivia kohtaa kahdessa yhdessä, kohtaamme Silta-kollektiivissa kaksin kollektiiveinemme.

Jos kaksi osaa puhua omastaan, mistä osaamme puhua yhdessä?

Jos kaksi saa puhua yhdessä ilman oletusta siitä, mistä meidän tulisi puhua, mistä osaisimme puhua, mitä puhumme?

Ja mitä silloin tapahtuu?

 

Helsinkiläisen Silta-kollektiivin Ääriviivoja on kaksipäiväinen feministinen elokuvafestivaali feat. live-talkshow, joka mietiskelee kollektiivien muistia, kollektiivista muistia ja kollektiivista muistinmenetystä.  

Tapahtuma järjestetään 3.-4.10.2015 WHS Teatteri Unionissa. Tapahtuma aloitetaan avajaisilla ja lopetetaan yhteiseen loppukaronkkaan.

Festivaalin elokuvaohjelmisto koostuu pääosin lontoolaisen feministisen elokuva-arkisto Cinenovan valikoimista, Silta-kollektiivin omilla makuoikuilla ja välttämättömillä reunahuomautuksilla täydentäen. Ohjelmistoon kuuluu mm.  Venäjällä 1884 syntyneen Olga Preobrazhenskajan ohjaama, Neuvostoliitossa 1927 valmistunut pitkä mykkäelokuva Babi Riazanskie (Ryazanin maalaisnaiset) sekä lesbohuumoria menneiltä vuosikymmeniltä.

Live-talkshown asialistalla ovat mm. valta. Kolonialismi. Nyt-hetki. Alkuperäiskansat. Musta feminismi.

Silta-kollektiivi ovat Maryan Abdulkarim ja Pauliina Feodoroff, jotka ovat toinen toistensa julkisen puheen esiintuojia ja yleisöjä. Abdulkarim on antirasistisen feminismin keskeisiä toimijoita Suomessa, kirjoittaja, kouluttaja, aktivisti ja tapahtumajärjestäjä. Feodoroff on saamelaisaktivisti sekä teatteri- ja elokuvantekijä. Kaksikko työskentelee yhdessä Silta-kollektiivissa ensimmäistä kertaa.

Tapahtuma on osa Ahmed Al-Nawasin kuratoimaa ohjelmakokonaisuutta Hiljaisuuden muistit

Alustava elokuvalistaus löytyy täältä

 

Kuvat: Noora Geagea