08/2015 Vuosaari, Helsinki

Mammalian Diving Reflex

Tässä ovat kotikulmiesi ihmiset

Tuotamme Helsingin juhlaviikoille torontolaisen Mammalian Diving Reflex -kollektiivin nykytaideteoksen Tässä ovat kotikulmiesi ihmiset (These Are the People in Your Neighbourhood). Sen suunnitteluun ja toteutukseen osallistuvat kymmenvuotiaat helsinkiläislapset.

Teos syntyy kahdessa tasossa: 

1: Lapset tutustuvat ensin Vuosaaren kaupunginosaan, sen ominaispiirteisiin ja toimijoihin – ihmisiin, yrityksiin, palveluihin - elokuun alussa järjestettävän taideleirin muodossa.

2: Tämän jälkeen he suunnittelevat leirin ohjaajien avustuksella opastetun kävelykierroksen, jolle juhlaviikkojen yleisö voi osallistua.

Performatiivinen teos avaa kaupunkia lasten näkökulmasta ja muistuttaa lähiyhteisöjen ja -ympäristöjen merkityksestä arjessa.

“Mammalian Diving Reflex on tehnyt pitkään teoksia lasten kanssa. Ryhmä haluaa näyttää lapset täysivaltaisina ja aktiivisina yhteiskunnan jäseninä, ei vain kasvatuksen ja suojelun kohteina. Taustalla on usko siihen että lapsille ominaisessa energiassa ja normeja kyseenalaistavassa läsnäolossa piilee mahdollisuus muuttaa maailmaa. Näemme että lasten muutosvoimalle on juuri nyt tilaus myös Helsingissä”, Checkpoint Helsingin johtaja Eva Neklyaeva sanoo.

Toteutamme teoksen yhdessä Helsingin nuorisoasiainkeskuksen kanssa. Kallahden nuorisotalolla Vuosaaressa 3.-7.8.2015 järjestettävä leiri on maksuton, ja 10-11-vuotiaat helsinkiläislapset voivat ilmoittautua sille 30.7.2015 asti.

Leirin ohjaavat Kallahden nuorisotalon ihmiset yhdessä Mammalian Diving Reflexin taiteilijoiden ja Checkpoint Helsingin kanssa.

Yleisölle avoimet kävelykierrokset:
Lauantaina 15.8. klo 11 ja 15

Lähtöpaikka: Pohjavedenkatu 5, Vuosaari, Helsinki

Kierrokset päättyvät Lohikäärmepuistoon, Satamasaarentie 3

Kesto: 2-2,5h 

Vapaa pääsy!

Ilmoittautumiset kävelykierroksille 3.-14.8.: info@checkpointhelsinki.org tai puh. +358 45 1400 405. Mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Leiri-ilmoittautumiset 30.7. asti täällä.

 

Tässä ovat kotikulmiesi ihmiset -teoksen toteuttamista ovat tukeneet Ontarion kansallinen taideneuvosto ja kansainvälinen Touring-ohjelma. Kuvat: Noora Geagea