11/2015

Museokorttiklubi #1 – HAM

Museokorttiklubi on Checkpoint Helsingin ja Museokortin vaihtuvissa museoissa marraskuusta 2015 lähtien järjestämä klubisarja. 

Klubilla ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja käsitellään puheen ja tekstin sekä elävän musiikin kautta. Jokaisessa klubi-illassa kuullaan illaan teemaan pohjautuva puheenvuoro ja musiikkiesitys. 

Ensimmäinen Museokorttiklubi järjestettiin HAM:issa perjantaina 20.11. klo 17.30–19.00, teemana Empatia. Illan puhuja oli tutkija Katri Saarikivi Helsingin yliopiston käyttäytymistieteiden laitokselta ja muusikko Eetu Floor.

Illan suosio oli lähes hämmästyttävä: Ai Weiwein Valkoinen talo oli täynnä klubilaisia, ja ravintolasta loppuivat kuohu- ja valkoviini kesken klubin päätyttyä. 

Museokorttiklubit järjestetään Museoliiton toukokuussa 2015 lanseeraaman Museokortin listoilla olevissa museoissa. Ohjelmiston suunnittelusta ja tuotannosta vastaa Checkpoint Helsinki. Klubille pääsee ilmaiseksi Museokortilla, tai museon pääsymaksulla.

Museokorttiklubi yhdistää erilaisia yleisöjä, esiintyjiä ja tiloja sekä tarjoaa ilmassa oleviin aiheisiin tuoreita näkökulmia. Klubin kautta museoihin kutsutaan uusia yleisöjä ja uudenlaista elämää. 

Seuraava Museokorttiklubi järjestetään Urho Kekkosen museossa Tamminiemessä 18.12. 

Tervetuloa! 

Kuvat: Noora Geagea