Museokorttiklubi #4 Sara Hildénin taidemuseossa Tampereella 18.3.

Checkpoint Helsingin ja Museokortin klubisarja vierailee Tampereella. Neljäs Museokorttiklubi järjestetään Sara Hildénin taidemuseossa perjantaina 18.3. klo 18–20.

Illan teema on eläin. Puhujavieraana on kestävän kehityksen kysymyksiin erikoistunut tutkijatohtori Markus Vinnari Tampereen yliopistosta, ja musiikkia esittää Pekko Käppi yhtyeineen. Puheen ja musiikin lisäksi illan aikana voi nauttia Carolus Enckellin näyttelystä.

Museokorttiklubilla ajankohtaisia yhteiskunnallisia teemoja käsitellään puheen ja elävän musiikin kautta. Jokaisessa klubi-illassa kuullaan teemaan pohjautuva puheenvuoro ja musiikkiesitys. Klubit järjestetään erilaisissa museoissa, keskellä näyttelytilaa.

Syksyllä 2015 lanseerattu Museokorttiklubi on järjestetty aiemmin HAMissa, Urho Kekkosen museossa Tamminiemessä ja Kaapelin museoissa. Kolmella ensimmäisellä klubilla on ollut yhteensä 500 kävijää.

Museokorttiklubit järjestetään Museokortin listoilla olevissa museoissa. Ohjelman suunnittelusta ja tuotannosta vastaa Checkpoint Helsinki.

"Museokorttiklubi on löytänyt yleisönsä ja tuonut museoihin lisää säpinää ja yhteisöllisyyttä. Klubien teemat eivät suoraan liity esillä oleviin näyttelyihin, koska tavoitteena on tuoda jotain uutta museoiden oheisohjelmaan", Checkpoint Helsingin koordinaattori Saara Karhunen kertoo.

"Museokortti on valtakunnallinen tuote, joten on hienoa että pääkaupunkiseudun jälkeen myös Tampereella on tarjolla uudenlainen museoelämys Museokortin omistajille", sanoo Museokortin museokoordinaattori Elina Björkqvist.

Klubille pääsee Museokortilla, jonka voi myös hankkia museon kassalta, tai museon pääsymaksulla. Museokahvila Café Sarasta voi ostaa kuohuviiniä ja syötävää tarjoushintaan.