Eteläafrikkalaiset muusikot ja aktivistit Dope Saint Jude ja Angel-Ho x kirjoittaja Koko Hubara

Nuoret eteläafrikkalaiset taiteilijat Dope Saint Jude ja Angel-Ho esiintyvät Helsingissä 14.4. yhdessä Koko Hubaran kanssa. 

Dope Saint Juden (Catherine Pretorius) ja Angel-Ho:n (Angelo Valerio) äänitaiteen, musiikin ja aktivismin muotoja ottava työskentely haastaa käsityksiä sukupuolesta, rodusta, vallasta ja seksuaalisuudesta. 

Dope Saint Jude ja Angel-Ho toimivat Kapkaupungissa feminismin ja queer-aktivismin alueilla. He vaikuttavat niin klubeilla kuin esimerkiksi Etelä-Afrikan koulutusjärjestelmän kolonialistista historiaa purkavan #RhodesMustFall -liikkeen piirissä.

Koko Hubara on suomalainen kirjoittaja ja journalisti. Hänen Ruskeat tytöt–bloginsa käsittelee sukupuoleen, rotuun, etnisyyteen ja identiteettiin liittyviä kysymyksiä suomalaisesta näkökulmasta.

Dope Saint Jude, Angel Ho ja Koko Hubara esiintyvät Helsingissä torstaina 14.4.2016 osana In Between -konferenssin ohjelmaa. He keskustelevat klo 17-18 Kallion kirjastossa Chimurengan Pan African Space Stationinohjelmassa koulutuksen ja tiedon tuotannon vaihtoehtoisista alustoista ja metodeista. Klo 20 koetaan kolmen tekijän mm. housea, hip hop-kulttuuria ja elämänkokemusta yhdistelevä äänellis-visuaalinen performanssi Magitossa (Kaasutehtaankatu 1).

Tapahtuman ovat kuratoineet Ahmed Al-Nawas ja Christopher Wessels

In–Between: Art, Education, and Politics in the Post Welfare State on Helsingissä ja Tukholmassa 14.–17.4. järjestettävä konferenssi- ja nykytaidetapahtuma. Sen teema on taiteen ja taidekasvatuksen rooli aikana, jona hyvinvointivaltio on poliittisessa ja taloudellisessa kriisissä.

Konferenssin järjestävät Aalto-yliopiston Taiteen laitos ja Tukholman Konstfack. Nykytaideohjelmasta vastaavat Checkpoint Helsinki ja Tensta Konsthall.