Checkpoint Helsinki etsii ohjelmajohtajaa

Checkpoint Helsinki on vuodesta 2013 toiminut edelläkävijän asenteen omaava nykytaideorganisaatio ja uusien avauksien tekijä. Checkpoint Helsinki kutsuu kuraattoreja ja taiteilijoita toteuttamaan taiteellisesti laadukasta ja sisällöltään puhuttelevaa nykytaidetta. Toimimme yhteistyössä erilaisten paikallisten toimijoiden kanssa ja kehitämme Helsinkiä kulttuurikaupunkina.

Etsimme joukkoomme näkemyksellistä ohjelmajohtajaa, joka tuntee hyvin kansainvälistä nykytaidekenttää. Ohjelmajohtaja vastaa Checkpoint Helsingin ohjelmistosta ja sen sisällöistä. Hän valitsee Checkpoint Helsingin kuraattorit yhteistyössä advisory boardin kanssa, kehittää kuraattorien ja taiteilijoiden kanssa tuotettavia projekteja sekä ideoi ja toteuttaa muuta ohjelmaa itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa. Ohjelmajohtaja edustaa organisaatiota ja johtaa sen toimintaa, luo ja hoitaa yhteistyökumppanuuksia sekä hakee lisärahoitusta.

Haemme henkilöä, jolla on erinomainen nykytaiteen tuntemus ja kirkas näkemys tulevaisuuden nykytaideorganisaation tehtävistä ja roolista. Tehtävä edellyttää kokemusta johtamisesta ja laajojen kokonaisuuksien hallinnasta, neuvottelutaitoja sekä rakkautta luovaan yhteistyöhön. Ansioiksi luetaan kokemus julkiseen keskusteluun osallistumisesta sekä kiinnostus uusien toimintamallien luomiseen.

Työ on kokopäiväinen ja alkaa mahdollisimman pian. Tehtävä on määräaikainen ja päättyy vuoden 2019 lopussa.

Lähetä n. 1 liuskan mittainen englanninkielinen hakemus, josta käy ilmi, miten sinä hoitaisit tätä tehtävää ja kehittäisit Checkpoint Helsingin toimintaa, sekä ansioluettelosi osoitteeseen info@checkpointhelsinki.org. Liitä hakemukseen vähintään kahden suosittelijan nimet ja yhteystiedot.

Hakuaika päättyy 31.3.2017.

Lisätietoja: Kaija Kaitavuori, Checkpoint Helsingin Tukiyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja, p. +358405473573, email k.kaitavuori@gmail.com

 

Checkpoint Helsingin taustaorganisaatio on Checkpoint Helsingin Tukiyhdistys ry, jonka hallitus vastaa toiminnasta. Organisaatioon kuuluu myös kuraattorivalinnoista vastaava advisory board, sekä tuotantoihin keskittyvä henkilökunta. Checkpoint Helsingin päätukija vuosina 2017-2019 on Koneen Säätiö.

Tutustu Checkpoint Helsingin tähänastiseen toimintaan: www.checkpointhelsinki.org