Checkpoint Helsingin x Helsingin juhlaviikot – lapset piirtävät Vuosaaren kartan uusiksi

Helsingin juhlaviikoilla lauantaina 15.8. nähtävän nykytaideteoksen Tässä ovat kotikulmiesi ihmiset suunnittelu alkaa tällä viikolla lasten taideleirillä Vuosaaressa.

Helsingissä vierailevan torontolaisen Mammalian Diving Reflex -kollektiivin teoksen muoto on kävelykierros – tosin, lasten suunnittelema:

10–11-vuotiaat helsinkiläislapset tutustuvat Vuosaareen ja sen toimijoihin – yrityksiin, palveluihin, ihmisiin – ja suunnittelevat näkemänsä pohjalta kartan sekä kävelykierroksen, jolle juhlaviikkojen yleisö voi osallistua.

Kierroksella kuljetaan läpi paikallisen parturi-kampaamon, kirjansitomon, ruokakaupan, pelastuslaitoksen, ravintolan ja pyöräkorjaamon ja tutustutaan elämään kaupunginosassa, jossa asuu noin 40 000 helsinkiläistä.

Lauantaina 15.8. klo 11 ja 15 järjestettävät kävelykierrokset alkavat Kallahden nuorisotalolta (Pohjanvedenkatu 5) ja päättyvät Lohikäärmepuistossa klo 11–18 järjestettävään kaikille avoimeen kesäjuhlaan.

Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan Kallahden nuorisotalolla 3.-7.8. pidettävään taideleiriin, jonka ohjaajina myös Mammalian Diving Reflex -ryhmän jäsenet toimivat.

Checkpoint Helsinki toteuttaa teoksen yhteistyössä Helsingin nuorisoasiainkeskuksen kanssa.

 

 

PS Ilmoittautumiset kierroksille 3.–14.8. sähköpostitse: info@checkpointhelsinki.org, tai puhelimitse: 045 1400 405

 

 

Lisätiedot: Pia Sievinen, viestintävastaava, puh. 040 5599 155, pia@checkpointhelsinki.org